Borås Taekwon-Do Klubb ITF

image

Välkomna till Borås Taekwon-Do klubb

Vi tränar original ITF Taekwon-Do, grundad av General Choi Hong-Hi 1955.

38308dd31c-images-gen_choi

General Choi Hong Hi – Founder and Father of Taekwon-Do and ITF

Den internationella organisationen ITF grundades 1966 av Gen. Choi Hong Hi och leds idag av President Master Ri Jong Son som efterträdde Prof. Chang Ung som fick det ärofyllda uppdraget av Generalen när han avled 2002.

masterRiYonSon2

Master Ri Jong Son – President för ITF

P.g.a. hög ålder och något sviktande hälsa har Prof. Chang Ung valt att efter 13 år, sedan grundaren Gen. Choi:s bortgång, stiga ner från presidentposten i ITF. På ITF:s kongress under VM i Bulgarien den 25/8 valdes Master Ri Yong Son till ny president för ITF. Master Ri har sitt ursprung från Korea och har jobbat länge rakt under Prof. Chang Ung i ITF:s organisation som verkställande generaldirektör. Prof. Chang Ung sitter kvar som livstids hederspresident och kommer fortsätta jobba med det olympiska sammarbetet med WTF och IOC.

cf19b53dee-images-tkds-loggo

Vi är medlemmar av den svenska ITF organisationen “Taekwon-Do Sweden” som leds av President Snr Master Cindy Armstrong och Vice President Grand Master Yeo Chin Huat.

4c075682b2-images-MstArmstrong

Snr Master C.J. Armstrong VIII Degree


Scan-9-700x700

Grand Master Yeo Chin Huat IX Degree


Taekwon-Do är en självförsvarskonst där man använder primärt händer och fötter för självförsvar, därav namnet: Tae= Fot, Kwon= Hand och Do= en livsstil, ett sätt att leva. Genom kontinuerlig teknikträning och fysisk träning lär man sig en modern kampkonst och man mår bra genom bättre kondition, styrka och smidighet. Man bygger ett självförtroende att övervinna svårigheter och man lär sig disciplin och tålamod att hantera livets olika skeden. Kort sagt man blir en bättre människa.

Alla kan träna Taekwon-Do oavsett ålder och kön. Träningen är individuell och anpassad efter ett gradsystem som är det ursprungliga som Generalen utvecklade för att säkerställa att alla lär sig Taekwon-Do på rätt sätt. Hos oss har ni möjlighet att träna både i Borås (ålder 15+) och Dalsjöfors (ålder 7-15 och även 40+, för er som vill ha lite försiktigare träning).

För den tävlingsinriktade finns möjlighet att tävla i våra nationella tävlingar som finns både för barn, ungdomar och vuxna, och har man ambitionen kan man sikta på det svenska landslaget som åker till de internationella tävlingarna som EM och VM.

Men tävling är inget krav för att träna Taekwon-Do utan alla tränar efter egen förmåga mot sina egna mål.